Arona

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Az anarchia szélén...


2 posters

  Kaspars - ember

  Kaspars
  Kaspars


  Kor : 44
  Hozzászólások száma : 62
  Hírnév : 0

  Kaspars - ember Empty Kaspars - ember

  Témanyitás by Kaspars Szomb. Aug. 17, 2013 5:35 am

  Név:
  Kaspars Valid

  Felvett név, becenév:
  Tűzmágus, Forrófejű

  Faj:
  Ember

  Születési adatok:
  1980 március 19. (33) Riga, Lettország

  Rokonok:
  Háziállat: Szélkiáltó, Kaspars sólyma

  Foglalkozás:
  Utcai mutatványos és tűznyelő, bűvész, de szinte bármilyen alkalmi munkát is elvégez.

  Anyagi javak:
  A fizetése változó. Ha az utcán van, megeshet, hogy a járókelők tetszésnyilvánítása napi harminc, negyven dollárnak is megfelelő összeget jelent, máskor alig elég a napi betevőre. Ilyenkor Kaspars inkább keres valamilyen napszámos munkát a környéken, amiből egy-két hétig fenntartja magát. Mikor elhagyta a cirkuszt, mentora egy régi, de jól működő Harley-Davidson motort ajándékozott neki, ez és pár ruha minden anyagi java, és persze a felszerelése, a trükkökhöz szükséges holmik. Önvédelem gyanánt a tűznyelő felszerelését, lángoló botokat, tűzfújó trükköket használ, de végszükség esetére van egy hosszú pengéjű tőre, melyet még sosem kellett használnia.

  Emberi kinézet:
  Kaspars magas, erős testalkatú férfi. A válla széles. Hosszú, fekete haja hullámos, és a vállára omlóan, hordja. Szeme zöld. Arca karakteres, és tetoválások, valamint fekete körszakáll teszik még egyedibbé. Az a fajta, akire a „jó kiállású” jelzőt szokás használni. Testén több égési sérülés emlékét is hordozza, ezeket jó leckének tartja.

  Öltözködés:
  Kaspars öltözködésére leginkább az eklektikus szó illik. Farmernadrágot és inget ugyanúgy felhúz, mind bő köpönyeget, kalapot, fejkendőt, tunikát vagy bármit, ami a kezébe akad.

  Átváltozott forma:
  -
  Képességek:
  -

  Egészségi állapot:
  Egészséges

  Jellem:
  Kaspars cirkuszi ember, egyszerű mutatványos. Jókedvű és őszinte, nem kedveli a hazugságot és kétszínűséget, kerüli az erőszakot, és szeret szórakoztatni másokat. Kissé exhibicionista, de csak annyira, amennyire a hivatása megköveteli. A problémáin nem aggódik sokat, úgy tartja, mindig mindenre van megoldás, amire meg nincs, azon kár is keseregni. Nagyon pozitív és derűlátó, mondhatni, optimista személyiség, igyekszik mindenkivel kedvesen és megértően bánni.

  Vonzódás:
  heteroszexuális

  Szeret:
  Szélkiáltó, a sólyom; tűz; kávé; középpontban lenni;bűvésztrükkök; Sebo, a mentora.

  Nem szeret:
  Unatkozni; hazudni; a karót nyelt embereket; ha okoskodók megpróbálják megmagyarázni a bűvésztrükkjeit, és utálja a paradicsomot.

  Félelmei:
  Ha nem is igazán féli, de tiszteli a tüzet; fél a lőfegyverektől, irtózik és ténylegesen fél tőlük; és fél a haláltól.

  Történet:
  - Hölgyeim és Uraim! Tisztelt nagyérdemű! Most következik a hihetetlen, a lenyűgöző, az elképesztő Kaspars, a Tűzmágus!
  Porondra léptem. Kezemben lángoló botokat pörgettem, de olyan sebességgel, hogy úgy tűnhetett, mintha két tűzkört fognék. Nyeltem és fújtam tüzet, zsonglőrködtem égő pálcákkal … Jó műsor volt. Elég nagy tapsot kaptam. Leköszönésnek ideális.
  Az előadás után nem mentem vissza a lakókocsimba. Ócska, rozsdás jószág volt, de nem akartam elvinni, a cirkusznak nagyobb szüksége volt rá, mint nekem. Szélkiáltó a vállamra röppent, ahogy kiléptem a nagy cirkuszi sátorból. Karmai finoman megbökték a bőrömet a ruhámon át. Már egy éve velem volt. Szó szerint ott volt a tojáshéj a fenekén, mikor megtaláltam egy erdőben elhagyatottan. Azóta nagy és erős sólyommá nőtt, engem pedig, azt hiszem, a testvérének vélt.
  Az öreg Sebo a kocsija előtt várt. Dohányzott. Sebo mindig dohányzott.
  Ő nevelt fel. Anyám belehalt a szülésbe, apám meg a piába fél évvel később. Sebo a legjobb barátja volt, és egyszerűen elrabolt. A cirkuszhoz állt, hogy a hatóságok ne találjanak ránk. Sebo ember volt, de tudta a titkomat, azt, amiről senki másnak nem beszéltem: hogy ismertem a világon túli világot. Ő volt az egyetlen, ő és Szélkiáltó…
  - Kész vagy, Forrófejű?
  - Kész.
  - Akkor tűnés.
  Az öreg megölelt, és nekem adta a motorja kulcsait, aztán rágyújtott egy új cigarettára, hátat fordított és bement a lakókocsijába. Nem is vártam tőle többet. Ő egyszerűen ilyen volt.
  Felültem a motorra, és a cókmókomat átpakoltam a két oldalsó nyeregtáskába. A régi táskám letettem a földre és ott hagytam: valaki a cirkuszból majd megtalálja, és olyanhoz fog kerülni, akinek szüksége van rá. A cirkuszban így mennek a dolgok. Ez egy nagy család.
  Senkitől sem búcsúztam el Sebo kivételével. Sokan haragudni fognak rám, mások pedig majd megértik, miért tettem. Egyszer majd, talán, mikor úgy érzem, épp ennek van ideje, visszatérek ide, a cirkuszba. Addig pedig ég veletek, barátok, testvérek, anyák és apák…
  Amikor indítottam, Szélkiáltó egy lökéssel távozott a vállamról. Kicsit aggódtam, hogy tudja-e majd tartani az iramot, de bármerre mentem, a nap végére, vagy mikor megálltam enni vagy pihenni, mindig felbukkant.
  Évek óta vándorlok. Fenntartom magam, ahogy tudom. Néha szerzek pár ellenséget, máshol néhány barátot, van, ahol marasztalnak és van, ahonnan elküldenek… De én vándor vagyok. Így élem az életem. Megyek és megyek, megállok, ott maradok pár hétig, egy vagy két hónapig, aztán továbbállok. Apám is ilyen volt, meg az ő apja is, míg eg nem fogta őket egy asszony... A családunkban a titok, hogy nem csak emberek élnek köztünk, két évszázada száll apáról fiúra. Volt, aki vadásznak állt, és vámpírokat ölt, volt, aki meggazdagodni próbált belőle. Engem sosem érdekelt... Ha belefutok valamibe, ami nem ember, hát biccentek neki és továbbállok, már ha egyáltalán rájövök, mi fán terem. Nincs dolgom velük, és nekik sem velem. Többnyire...
  Magam sem tudom, mit keresek. Szerelmet, talán, vagy otthont… Vagy csak kalandot. Mert abból akad…
  Budapesten például segítettem egy nőnek, akire szemet vetett egy fiatal és meggondolatlan vámpír. A vámpír megtanulta, hogy félnie kell a tűztől. Párizsban kiraboltak, Moszkvában pedig részese voltam egy rendőrségi ügynek… De eljutottam Marseilles-be is, Londonba, Prágába, Splitbe, és ezernyi más helyre. Némelyik veszélyes volt, némelyik nyugodt, mások meg unalmasok. Ez utóbbi volt a legrosszabb. Sosem bírtam jól az unalmat…
  A következő célpont Anglia. Semmit sem tudok a kiválasztott városról, egyelőre csak egy pont a régi, szakadozott térképemen, de engem ez nem zavar. Szélkiáltó itt van velem, és a mutatványosoknak mindenhol csurran-cseppen egy kis aprópénz…

  (Megjegyzés: szeretnék tiszta lappal indulni, mint aki még nem járt Aronában ha lehetséges.)
  Kiara
  Kiara
  Admin
  Admin


  Hozzászólások száma : 386
  Hírnév : 0

  Kaspars - ember Empty Re: Kaspars - ember

  Témanyitás by Kiara Szomb. Aug. 17, 2013 7:06 am

  Az előtörténetet elfogadom, ismét. ^^ Jó játékot, és az Aronai házadat még megtartjuk, hát ha egyszer arra tévedsz Very Happy

   Pontos idő: Szer. Jún. 12, 2024 6:42 am